Dizi Tutkunlarının Dergisi Episode, İlk Yılını Hazal Kaya, Burak Deniz ve The Walking Dead ile Kutluyor

 Dizi Tutkunlarının Dergisi Episode, İlk Yılını Hazal Kaya, Burak Deniz ve The Walking Dead ile Kutluyor

[highlight]Türkiye’nin tek dizi kültürü dergisi Episode, 1 yılı geride bıraktığı altıncı sayısının ardından 7. sayısının kapak konukları Hazal Kaya, Burak Deniz ve The Walking Dead ile ilk yaş gününü kutluyor…[/highlight]

Bizim Hikâye dizisiyle bu sezon ekrana sıkı bir dönüş yapan Hazal Kaya ve Burak Deniz, Ozan Balta’nın objektifinden müthiş karelerle ve Engin İnan ile Ezgi Özcan’ın sorularını yanıtladıkları dopdolu sohbetleriyle Episode Yerli’de.

Episode Dergi’nin yabancı bölümünde ise bu ay 8. sezonuna kısa bir ara veren fenomen yapımlardan The Walking Dead dosyası var.

Ayrıca, Netflix’in şu günlerde çok konuşulan Alman yapımı ilk orijinal dizisi Dark‘ın oyuncuları Louis Hofmann, Lisa Vicari, Oliver Masucci, Maja Schöne, Jördis Triebel, senaristi Jantie Friese ve yönetmeni Baran Bo Odar, Sevtap Tuzcu’nun özel röportajıyla Episode’da.

“Ben Performans Avcısıyım” | Kara Sevda, Aşk-ı Memnu, Fatmagül’ün Suçu Ne?, Kuzey Güney dizilerin usta yönetmeni Hilal Saral, ders niteliğinde ve sohbet tadında dopdolu bir röportaj ve Şahan Nuhoğlu fotoğraflarıyla Ayşegül Oğuz’un konuğu.

“Yapımcılık Yaratıcılıkla İlgilidir” | Ay Yapım’ın İçerde ve Çukur dizilerinin idari yapımcısı Yamaç Okur ile sektöre dair ufuk açıcı bir sohbet, Ezgi Özcan’ın soruları ve Şinasi Serçe’nin çektiği fotoğraflarla Episode’da.

Dosya kapsamında:

Deniz Turgay, ölülerin ve yaşayanların dizideki fonksiyonları üzerinden bir insanlık resmi çıkarıyor: “Ölmek ya da Ölmemek, İşte Bütün Mesele Bu.”

İlk sayıdan bu yana dizi karakterlerinin psikanalizlerini yazarak bilinçaltı dehlizlerine bizi götüren Esra Koçak, bu ay TWD’nin ana karakterlerinden Rick Grimes’ı ve onun uygarlık yolundaki rolünü yazdı.

Tamam, TWD her zaman bir efsane olarak kalacak ama yine de son sezonlardaki metal yorgunluğunu da tartışmayacak mıyız? İşte, kapağa da yansıyan bu sorunun yanıtını Kaya Heyse yorumluyor: “TWD‘yi Nasıl Kurtaracağız?”

Ekranın en karizmatik kötülerinden Negan, Umut Akanse’’in yazısında: “Kötünün de Kötüsü Negan Olmak”

Episode’un müzik doktoru Onur Bayrakçeken’den kan ve et içeren bir playlist: “Yaşayan Ölülerin Arasında Neler Dinlenir?”

TWD evreninin güçlü bir ayağı da çizgi roman dünyası kuşkusuz. Gazi Mehmet Emin Adanalı, “Çizgi Roman Dünyasında Walking Dead“i anlattı.

Dosya dışında;

Senarist Pınar Bulut’un özgün yorumuyla BBC’nin mini dizisi Apple Tree Yard dizisini ve düşündürdüklerini okuyacağız.

Son yılların en çok konuşulan animasyon dizilerinden Rick and Morty üzerine N. Levent Tanıl’dan eğlenceli bir inceleme: “Bilimkurgunun Karşı Konulmaz Edepsizliği.”

TV ve sinema gündemine bomba gibi düşen ve tansiyonu halen yüksek olan Kevin Spacey skandalı, süreci anlık takip eden Ufuk Kaan Altın’ın yorumuyla Episode’da.

Bu sayı, aynı zamanda ilk kadın Doctor Jodie Whittaker’la tanışma ayı. Bu vesileyle Gökhan Tosun’un “‘Doktor Kim?’ Değil ‘Doktor’un Cinsiyeti Ne?'” yazısında sürecin ayrıntılarına ve ayrıca kadın karakterlerin sürüklediği en karakteristik dizilere göz atıyoruz.

Tüm zamanların en sarsıcı işlerinden The Matrix serisinin ardından yayınlanan Animatrix animasyon serisi, geçen zamanın getirdikleriyle birlikte güncel bir bakışla Ezgi Özcan’ın “İkinci Rönesans” yazısında.

Burcu Babal, uzmanı olduğu Kore dizileri dünyasının 2017 raporunu çıkartıyor. Kore dizisi sevdalıları 2018’e girmeden önce bu raporu okumalı.

Üç İngiliz dizisi; Bradchurch, Shetland ve Liar bir arada. Konumuz ise cinsel taciz ve tecavüz. Didem Tekeli, bu üç dizi üzerinden toplumun ve tecavüz olgusunun röntgenini çekiyor.

Vikings‘in Ragnar’sız bir sezonla geri döndüğü şu günlerde hem diziyi hatırlamak hem kralı yad etmek için incelikli bir yazı Cenk Tan’dan geliyor: “Viking Efsanesi Ragnar Lothbrok: Kahraman ya da Anti Kahraman.”

FantastikCadde ekibi, süper kahramanlar dünyasında gerçekleşen 2017’nin en iyi 10 olayını meraklıları için heyecan verici bir yazıda derledi.

Netflix orijinal dizilerinden The Crown, 2. sezonuyla döndü. Çok konuşulan dizinin iki sezonunun taptaze karşılaştırması Melike Karakartal kaleminden Episode’da.

Son yılların en çok konuşulan yapımlarından Stranger Things‘in 2.sezonunu geride bırakmışken olan bitenler, Koray Sarıdoğan’ın yazısında: “İki Dönem ve İki Âlem Arasında Stranger Things 2.”

Episode Yerli bölümünde;

Yasemin Şefik’in yerli dizi müzik gündemini izlediği “Sıradaki Şarkı Sana Gelsin!”de bu ay konu Çukur dizisinin türler arası şahane müzikleri…

Dizilere akademik temaslarıyla dikkat çeken, Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Zeynep Gürer ve Yrd. Doç. Dr. Mert Gürer, “Televizyonun Kötü Karakterleri: Yengeler”i sosyolojik bir bakış açısıyla değerlendirdi.

SOMERA’dan Selin Karakartal, yeni bir yıla girmeden önce önceki yılın ayrıntılı dökümünü yazıyor. Diziler, 2017’de sosyal medyada nasıl yarıştı, neler ortaya çıktı; bu yazıda…

Noluyo.TV’den Tuğçe Usta’dan nostaljik bir liste: “Yıllar Geçse de Yeri Hiçbir Zaman Dolmayacak Karakterler.”

Hollywood’daki taciz skandalları konuşulurken taciz ve tecavüzün yerli ekrana ve perdeye yansımasını bir kez daha konuşmak gerek. Ceren Şehirlioğlu yazdı: “Tacizin Kodları: Tatlı Atarlar ve Nazlı Kızlar.”

Türkiye’nin tek dizi kültürü dergisi Episode, Aralık 2017-Ocak 2018 tarihli 7. sayısıyla; dergi satan gazete bayileri, süpermarketler, kitap mağazalarında, cepte Dergilik uygulamasında ve online sipariş için bit.ly/MylosDukkan adresinde!

Episode Dergi’yi Facebook/Twitter/Instagram’da @episodedergi adıyla takip edebilir, çok daha fazla içeriğe episodedergi.com’da ulaşabilirsiniz.

Episode Dergi bir Mylos Yayın Grubu markasıdır.

Editör

Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...

Related post

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir