‘The Queen’s Gambit’, En Çok İzlenme Rekoru Kırdı

 ‘The Queen’s Gambit’, En Çok İzlenme Rekoru Kırdı

Netflix‘in satranç temalı mini-dizisi The Queen’s Gambit, son dönemin en çok izlenen yapımlarından… Öyle ki, bu 7 bölümlük yapım, gelmiş geçmiş en çok izlenen kurgusal Netflix mini-dizisi oldu!

The Queen’s Gambit, ilk 28 günde 62 milyon Netflix kullanıcısı tarafından izlendi. Bununla beraber, Netflix’in açıkladığı bu rakamın dizinin bir bölümünün en az iki dakikasını izleyen kullanıcı sayısını gösterdiğini ekleyelim. Bu yüzden, The Queen’s Gambit‘in izlenme sayısını televizyon dizileriyle kıyaslamak pek mümkün değil.

Netflix, The Queen’s Gambit‘in 92 ülkede platformun en çok izlenen 10 dizisi arasına girdiğini de belirtti. Bu 92 ülkenin 63’ünde ise The Queen’s Gambit bir numaraya kuruldu.

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük online satış sitelerinden eBay, The Queen’s Gambit‘in satranç takımı satışlarını artırdığını duyurmuştu.

23 Ekim’de prömiyerini yapan mini-dizi, 1960’lı yıllarda geçiyor. Walter Tevis‘in aynı isimli 1983 tarihli romanından uyarlanan yapım, yetimhanede büyüyen Beth Harmon adında kızın bir satranç ustası olma yolculuğunu anlatıyor.

Scott Frank ve Allan Scott tarafından yaratılan dram türündeki dönem dizisi için dünyaca ünlü satranç büyük ustası Gary Kasparov da danışmanlık yaptı.

Yapımcılığını Marcus Loges ile Mick Aniceto‘nun yaptığı dizinin başrolünde ise Anya Taylor-Joy yer alıyor.

24 yaşındaki Amerikalı oyuncu, daha önce Peaky Blinders dizisinde altı bölüm rol almıştı. Taylor-Joy, The New Mutants ve Split gibi filmlerde de oynadı.

The Queen’s Gambit‘in oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy’a Bill Camp, Christiane Seidel, Rebecca Root, Chloe Pirrie gibi isimler de eşlik ediyor.

Editör

Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...

Related post

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir