Michael Jordan, ‘The Last Dance’ Gelirinin Bir Kısmını Bağışladı

 Michael Jordan, ‘The Last Dance’ Gelirinin Bir Kısmını Bağışladı

Efsanevi NBA yıldızı Michael Jordan, kendi hayatını konu alan The Last Dance belgeselinden elde ettiği gelirin bir kısmını aşevlerine bağışladı.

Variety‘nin haberine göre Michael Jordan, The Last Dance belgeselinden elde ettiği 2 milyon doları Chicago, Kuzey Carolina ve Güney Carolina’daki aşevlerine bağışladı. 57 yaşındaki basketbol efsanesi, yaptığı açıklamada, “Bu zorlu zamanlarda ve Kovid-19 yüzünden hayal edilemez güçlüklerle dolu yılda, bir soluklanıp şükretmek her zamankinden önemli,” dedi. Jordan, “‘The Last Dance’ten elde ettiğim ek gelirleri Feeding America‘ya ve üye aşevlerine bağışlamaktan gurur duyuyorum,” diye ekledi.

Michael Jordan’ın The Last Dance‘ten elde ettiği gelirin 3 ila 4 milyon dolar olduğu söyleniyor. Kendisinin Chicago Bulls’taki son sezonunu detaylı şekilde ele alan The Last Dance, 19 Nisan ila 18 Mayıs 2020 tarihleri arasında 10 bölüm halinde Netflix‘te yayınlandı. Yapım, En İyi Belgesel Dizi dalında Emmy Ödülü‘ne layık görüldü.

Michael Jordan’ın yaptığı bağışı Feeding America yardım kuruluşu attığı bir tweet ile duyurdu ve yıldız isme teşekkür etti.

Michael Jordan, geçtiğimiz aylarda bir yardım açıklaması daha yapmıştı. Jordan, bu açıklamasında ırk eşitliği mücadelesi veren kuruluşlara önümüzdeki 10 yılda 100 milyon dolar bağışlamaya söz vermişti.

Son yılların en çok izlenen belgesellerinden olan The Last Dance‘in yönetmenliğini Jason Hehir yaptı. Belgeselde Jordan döneminde basketbol dünyasında bulunmuş birçok NBA efsanesi de röportajlar verdi. Bu isimler arasında Dennis Rodman, Scottie Pippen ve Phil Jackson gibi kişiler de var.

Editör

Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...

Related post

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir