‘Becoming Led Zeppelin’ Belgeselinden İlk Fragman

Rock’n’roll tarihinin en büyük gruplarından Led Zeppelin’in ilk resmi belgeseli Becoming Led Zeppelin, bu hafta sonu prömiyerini Venedik Film Festivali‘nde yaptı. Belgeselin ne zaman sinemalarda ya da platformlarda gösterime gireceği hâlâ belirsiz ancak ilk fragmanı da prömiyerinin ardından paylaşıldı.

Bir dakikalık kısa fragmanda grubun “Good Times Bad Times” şarkısı çalarken arşiv görüntüleri ekrana geliyor. “Good Times Bad Times”, Led Zeppelin’in grupla aynı adı taşıyan 1969 tarihli ilk albümünün açılış parçasıydı.

Bu arada, Venedik Film Festivali’nin açılışında grubun gitaristi Jimmy Page, Associated Press‘e Becoming Led Zeppelin belgeseliyle ilgili bir demeç verdi. 77 yaşındaki efsanevi gitarist, grubun şimdiye kadar birçok film teklifi aldığını ama bunların “çok kötü” olduğunu belirtti: “Çok kötülerdi ve müzik dışında her şeye odaklanmak istiyorlardı. Bu filmde ise her şey müzikle ilgili.”

Becoming Led Zeppelin, Led Zeppelin’e dair daha önce hiç yayınlanmamış görüntüler içeriyor. Yönetmenliğini Bernard ve Bernie MacMahon‘un üstlendiği belgeselde Led Zeppelin’in hayattaki üyeleri Robert Plant, Jimmy Page ve John Paul Jones ile yepyeni röportajlar da yer alıyor.

1968 yılında kurulan Led Zeppelin, ilk albümünü 1969’da yayınlamıştı. “Stairway to Heaven”dan “Whole Lotta Love”a birçok rock klasiğine imza atan grup, 1980 yılında davulcuları John Bonham’ın ani ölümüyle dağılmıştı. Zaman içinde grubun hayattaki üyeleri birkaç kez çeşitli etkinliklerde Led Zeppelin adıyla yeniden bir araya geldi. Son olarak Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün anısına 2010 yılında bir konser veren gruba davullarda John Bonham’ın oğlu Jason Bonham eşlik etti.

Editör

Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...

Related post

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir