Those About to Die Röportajları: Iwan Rheon

Oben Budak
Oben Budak
TarafındanOben Budak
Basın hayatına Kral TV ve Star'da programlar yaparak başladı. Ardından haftalık Aktüel dergisi ve Harper's Bazaar için çalışmaya başladı. Uzun süre FHM dergisini yönetti. Röportajları bugüne...
5 dakikalık okuma

Those About to Die‘ın başrolü Iwan Rheon, yeni karakteri Tenax’ı anlattı. Game of Thrones‘ta yarattığı, unutulmazlar arasına giren sadist Ramsay Bolton’dan sonraki süreci Iwan Rheon’dan dinleyelim.

Those About to Die röportajları sayfasına gitmek için buraya tıklayın.

Heyecanlı mısınız?

Evet, evet, heyecan verici zamanlar! Tatilden yeni döndüm ve şimdi Those About to Die‘ın tanıtım dönemi.

Seriyi dün gece bitirdim, arenada halka açık gösterilerin perde arkasını öğrenmek adına gerçekten aydınlatıcıydı. Gladyatör oyunlarının karanlık tarafını biliyor muydunuz, tarih ilgi alanınıza giriyor mu?

Tarihin bu kısmı hakkında detayları bilmiyordum, bu yüzden gerçekten de yaşananları öğrenmek işin bir parçasıydı. Hepimizin Roma ve Antik Roma hakkında filmlerden kalan bir fikri var ama aslında tarihi ve nasıl olduğunu gerçekten anlamak için derine inmek gerekiyor. Biliyorsunuz 500-600 yıldan fazla bir zaman diliminden bahsediyoruz, sindirilecek ve anlaşılacak çok şey var. Bu insanlar ne yapıyor ve bunu neden yapıyorlar? Tabii bizim hikâyemiz biraz daha eğlenceli. Ama evet, işin karanlık dünyasına yolculuk edip grupların nasıl çalıştığına ve araba yarışlarına dalmak gerçekten harika! Pek fazla insanın bilmeyeceği bir yönü parlatıp diziye entegre edilmesi fikri harikaydı.

Karakteriniz Tenax, bahis imparatorluğunun acımasız ve hırslı patronu. Rol size teklif edildiğinde ne düşünmüştünüz?

Onun inanılmaz hırslı olduğunu düşündüm. Hem hırslı hem de etrafındaki insanlara karşı merhametli. Onlara hayatta hiç sahip olmadığı çocukluğu yaşatmaya çalışıyor. Aslında tarihe baktığınızda ve bu hikâye başlamadan önce Tenax’ın yolculuğunu düşünmeye başladığınızda bu gerçekten ilginç. Kaç imparator dönemi yaşandı. Nero’nun saltanatının çalkantılı zamanlarını biliyorsunuz ve sonra dört imparatorun yılı var. Bizim hikâyemiz Roma’daki 10 yıllık istikrarın bir nevi sonunda geçiyor. Vespasian ve onun bulunduğu yere yükselişi gerçekten büyüleyici.

Karakterinize hazırlanırken nasıl bir yol izlediniz?

Onun nerede olduğunu ve dünyada nasıl konumlandığını anlamak için tarihi mümkün olduğunca kavramaya çalıştım. Gerçekten çok okuma yaptım. Roland Emmerich’le karanlık bir odadaydım ve evet, harikaydı.

Iwan Rheon
THOSE ABOUT TO DIE — Episode 101 — Pictured: Iwan Rheon as Tenax — (Photo by: Reiner Bajo/Peacock)

Onu ayrıca merak ediyorum, onunla çalışmak nasıldı?

Yaşayan son efsanelerden biriyle çalıştım. Kendine has bir yönetmenlik tarzı var, hızlı ve enerjik. Hızlı düşünüyor ve hızlı konuşuyor. Bir şekilde onunla aynı anda kalmayı denemeliydim ve bu gerçekten harikaydı.

Set dönemi nasıl geçti? Birçok şey efektlerle sağlansa da milyon dolarlık bir projenin seti sizi yeterince havaya sokuyordur diye düşünüyorum.

Sette çok yoğun bir dönem geçirdik. Planların çekildiği odalar gerçekten iyi tasarlanmıştı, bu yüzden senaryoda yazılanlara benzemiyordu. Biri yatak odası olmak üzere üç ayrı sahne, bildiğin koridorlar arası birbirine bağlanıp tek bir sahne oluyordu. Kamera seni setler arası takip ediyor, bu şekilde harika hissettirdi. Gerçekten o dünyanın içindeymişsin gibi hissettim. Biz şimdi elektrikle aydınlanan bir dünyadayız ama o dönemde geceleri ateşle aydınlatılıyordu biliyorsun. İşte gece setleri de tamamen ateşle aydınlatılıyor gibiydi.

Hayranlarınız sizi daha çok Game of Thrones‘taki sadist Ramsay Bolton olarak tanıyordur. Those About to Die‘daki karakteriniz de sert ama aynı yolda değiller bence.

Kesinlikle evet. Ramsay tam bir psikopattı, kimseyi umursamaz, acı vermekten hoşlanır. Tenax daha çok çevresinin şekillendirdiği biri. Roma sokaklarında büyümüş ve kendini geliştirmiş. Senaryoyu okurken öyle olabileceğinden korktum ama sadist değil. Tenax, kendisiyle aynı şartlarda büyüyen yetim çocuklara bakıyor ve dizi ilerledikçe gardını biraz indiriyor. Kötü bir adam değil bence.

Sara Martins ile kimyanızı da sevdim. Tenax’ın en iyi arkadaşının, çalışanlarından biri yani Martins’in karakteri Cala olmasına nasıl bakıyorsunuz?

Muhtemelen ona karşı dürüst olan tek kişi Cala. Arkadaşı yok. O yalnız bir kurt. İnsanları hayatına almıyor. Acımasız bir insan, ahlaki açıdan kendisini sorgulamak zorunda değil. Ama bir çeşit arkadaşa sahip olmak onun için oldukça önemli. Özellikle yalan söylemeyen ve motivasyonu tamamen saf olan biri. Herkes oyun oynuyor ama Cala oynamıyor.

Dönem kostümlerinin zorlukları var mı peki, kostümler hakkında ne düşünüyorsunuz? Çünkü bu yüzyılda dünyamızda moda trendi çılgına dönüyor. O dönemin kostümleri daha rahat ve kullanışlı değil mi? Haklı mıyım?

Kostümlerin güzel ve çok iyi tasarlanmış olması açısından öyle olduğunu düşünüyorum ama sanırım pelerinler biraz fazla olabilir. Çekim yaparken bile zordu. Çünkü sürekli hareket ediyorlar. Temelde tutturulması gerekiyordu çünkü sürekliliği sağlamak çok zor, bu yüzden her sabah çekime başlamadan onları üzerime dikerek sabitliyorlardı. Bir süre sonra gerçekten akıllıca yollar buldum ve rahat ettim. Ama o kadar da pratik değil bence.

Bu içeriği paylaş
TarafındanOben Budak
Basın hayatına Kral TV ve Star'da programlar yaparak başladı. Ardından haftalık Aktüel dergisi ve Harper's Bazaar için çalışmaya başladı. Uzun süre FHM dergisini yönetti. Röportajları bugüne kadar bazı dergi ve gazetelerde yayınlanmaya devam ediyor. Halen Türkiye'nin ilk ve tek dizi kültür dergisi Episode'un Genel Yayın Yönetmenliğini yapmaktadır. Aynı zamanda çok satan Falan Filan adlı kitabın da yazarıdır.

Episode Dergi

E-Bülten'imize Abone Olun!

En yeni içeriklerimizden ilk siz haberdar olun! Bültenimize abone olun!

Son Bölümlerimiz...

Podcast

Kritik Eşik – 58: Yabani

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Yabani dizisini konuşuyor.

LISTEN
58. Bölüm
Süre: 7:13

Kritik Eşik – 57: Kirli Sepeti

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Kirli Sepeti'ni konuşuyor.

LISTEN
57. Bölüm
Süre: 11:21

Kritik Eşik – 56: Dilek Taşı

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Dilek Taşı dizisini konuşuyor.

LISTEN
56. Bölüm
Süre: 15:36

Kritik Eşik – 55: Bambaşka Biri

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Bambaşka Biri dizisini konuşuyor.

LISTEN
55. Bölüm
Süre: 19:07

Kritik Eşik – 54: Aile ve Adım Farah Yeni Sezon

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Aile ve Adım Farah'ı konuşuyor.

LISTEN
54. Bölüm
Süre: 18:18

Kritik Eşik – 53: Ömer ve Yargı Yeni Sezon

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Ömer ve Yargı dizilerinin yeni sezonları.

LISTEN
53. Bölüm
Süre: 19:30

Son Bölümlerimiz...

Video

Episode TV’nin Sevilen Programı ‘Oben Budak’la Falan Filan’ Yeni Bölümüyle Yayında

Episode TV’nin sevilen programlarından Oben Budak'la Falan Filan heyecan verici yeni bölümüyle…

‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’nin Yeni Bölümünde Mutluluk Konuşuldu

Episode TV'nin sevilen programlarından Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi'nin 4. bölümü, 8…

Episode TV’nin ‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’ Programının 3. Bölümü Yayınlandı

Bugün yayınlanan Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi 3. bölümünde "Nikahta Keramet Var…

Episode TV’den ‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’ Kendine Has Üslubuyla Devam Ediyor

Episode Dergi YouTube kanalı Episode TV’nin yeni içeriklerinden Deniz Tezuysal ile Kesin…

Mehmet Kurtuluş Episode’a Konuştu

Kurz und schmerzlos (1998), Im Juli (2000), Gegen die Wand (2004) gibi…

Popüler İçerikler

‘Medusa’nın Salı: Bir AKP Belgeseli’, Türkiye’nin Yakın Siyasi Tarihine Işık Tutuyor

soL TV'nin ilk bölümü şubatta yayınlanan yeni belgesel serisi Medusa'nın Salı: Bir…

Editör
Tarafından Editör

E-Bülten'imize Abone Olun!

En yeni içeriklerimizden ilk siz haberdar olun! Bültenimize abone olun!

Çok Okunanlar

Furkan Andıç tabii’nin ‘Muhabir’ Dizisinden Çıkarıldı

TRT'nin Teşkilat dizisinde rol alan Aybüke Pusat'ın diziden çıkarılmasının ardından ona destek…

Editör
Tarafından Editör
Dizi dünyasının tek adresi: Episode Gelişmeleri takip etmek için yeni sayıyı okumayı unutmayın!