Kızıl Goncalar’ın Zeynep’i Mina Demirtaş ile Diziyi Konuştuk | EPISODE Özel Röportaj

 Kızıl Goncalar’ın Zeynep’i Mina Demirtaş ile Diziyi Konuştuk | EPISODE Özel Röportaj

Türkiye, aylardır Kızıl Goncalar’ı konuşuyor; Türkiye’de en çok izlenen, sosyal medyada sahneleri en çok paylaşılan, her bölümüyle en çok konuşulan dizi. Zeynep karakterini hikâyesi ve verdiği mücadeleyle biz de çok sevdik. Mina Demirtaş ile Zeynep’i, Kızıl Goncalar‘ı ve genç yaşta ulaştığı bu başarıyı konuştuk.

Kızıl Goncalar, geçtiğimiz sezondan beri Türkiye’nin en çok izlenen, en çok konuşulan dizisi. 2. sezona da çok güçlü başladı. Siz hikâyeyi ilk okuduğunuzda neler hissetmiştiniz?

Ben hikâyeyi ilk okuduğumda da Zeynep’in hikâyesinden, Zeynep’in okuma azminden çok etkilenmiştim. Bugün hâlâ dünyada kız çocuklarının okuma hakkını savunmak durumunda olmamız çok üzücü.

Zeynep çok zeki, okumak isteyen ama önüne ciddi engeller konulan, çocuk yaşta evlendirilen bir karakter. Siz Zeynep’e dair neler hissediyorsunuz, onu canlandırmak sizde nasıl duygular yaratıyor?

Mina Demirtaş: Zeynep’i çok seviyorum. Yaşadıkları çok ağır ama Zeynep’in umudu, Zeynep’in çabası, çeşitli nedenlerde eğitim hakkı engellenen tüm çocuklara, gençlere umut olsun istiyorum.

Özgü Namal’la çok içten anne-kız canlandırıyorsunuz; Mert Yazıcıoğlu’yla uyumunuz da çok beğenildi. Siz neler söylersiniz partnerlerinizle ilgili?

Çok şanslıyım ki rol aldığım ilk televizyon dizisinde böyle muhteşem bir kadronun içinde yer aldım. Özgü Namal da, Özcan Deniz de… Herkes… Tüm oyuncular, yönetmenlerim, tüm ekip sette bana çok yardımcı oluyor ve kendimi çok güvende hissediyorum. Mert Yazıcıoğlu sette çok eğlenceli biri,  gerçekten çok uyumlu çalışıyoruz.

Türkiye’de milyonlarca izleyici sizi konuşuyor, genç yaşta yaşadığınız bu başarı ve size duyulan bu sevgiye dair, Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden seyircilerinize neler söylersiniz?

Türkiye’de ve dünyada bizi izleyen, beğenen insanların olması mutluluk verici. Ben oyuncu olarak kendimi geliştirerek hayatım boyunca bu mesleği başarıyla sürdürmek istiyorum.

mina demirtaş
Mina Demirtaş

Çok lokal bir hikâye gibi gözükse de evrensel de sayılabilecek bir hikâyesi var Kızıl Goncalar’ın. Yurtdışı izleyicisi için Kızıl Goncalar ne ifade edecek sizce?

Mina Demirtaş: Yetişkinlerin kendi aralarındaki düşünce ve yaşam biçimi aykırılıklarının kurbanı çocuklar ve gençler olmamalı. Herkes yeni nesilleri düşünerek hareket etmeli. Kavganın, savaşın hiç kimseye bir faydası yok.

Mina Demirtaş ile ile gerçekleştirdiğimiz bu özel röportaj, Episode’un MIPCOM 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Yağmur Çöl

İstanbul'da doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünde okudu. İngiliz ve Alman Edebiyatına, polisiyeye ve sinemaya meraklı.

Related post

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir