Adana Altın Koza’da Özel Gösterimler

Editör
Editör
TarafındanEditör
Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...
2 dakikalık okuma

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 22-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 32. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, yarışmaların yanı sıra özel gösterimler ve belgesel seçkileriyle de dikkat çekiyor. Unutulmaz klasiklerden son dönem öne çıkan uzun metraj ve belgesellere uzanan program, Adana’yı bir hafta boyunca sinemanın merkezi hâline getirecek.

Ali Özgentürk Anısına

Bu yıl kaybettiğimiz usta yönetmen Ali Özgentürk anısına festivalde, toplumsal gerçekçiliğin iki önemli filmi gösterilecek. At (1982), Genco Erkal’ın unutulmaz performansıyla oğluna eğitim imkânı sağlamak için İstanbul’da çırpınan bir köylü babanın mücadelesini beyazperdeye taşırken Orhan Kemal’in Murtaza adlı eserinden uyarlanan Bekçi (1985) ise Müjdat Gezen’in hayat verdiği Bekçi Murtaza karakteri üzerinden otoriteye körü körüne bağlılığın trajikomik sonuçlarını ele alıyor.

adana altın koza

“Aysel, Bataklı Damın Kızı” Adana’da

Sinematek/Sinemaevi işbirliğiyle gösterilecek Aysel, Bataklı Damın Kızı (1936), 90. yılına özel restore edilmiş versiyonuyla izlenebilecek. Senaryosu Nâzım Hikmet tarafından kaleme alınan ve yönetmenliğini Muhsin Ertuğrul’un üstlendiği filmin başrolünde Cahide Sonku yer alıyor.

Programda ayrıca geçtiğimiz yıl Adana Altın Koza Film Festivali’nden ödüllerle dönen iki yapım yeniden izleyiciyle buluşuyor. Türker Süer’in Yılmaz Güney Jüri Özel Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kurgu ödüllerini kazanan politik gerilimi Gecenin Kıyısı (2024) ile Hikmet Kerem Özcan’ın Seyirci Ödülü sahibi kara-komedisi Hakkı (2024) programda yer alıyor.

Belgesel seçkileri

Belgesel özel gösterimlerinde; Burak Gülgen’in “Çocuk Yıldızlar” (2025), Gül Abus Semerci’nin “Ceyar’ı Kim Öldürdü?” (2025), Hasan Basri Özdemir ve Musa Ak’ın “Bir Orkestranın İzinde” (2024), Kenan Diler’in “Kavak Ağacının Gölgesinde” (2025), Mehmet Öner’in “Bir Sözün İzinde” (2025) ve Tahsin Sezer’in “Adana’da Bir Efsane: Ercan Kont” (2025) izlenebilecek.

Bu yıl ayrıca Dört Dörtlük Adanmışlık başlıklı özel belgesel seçkisi sunuluyor. Eylem Kaftan’ın yönettiği “Fısıldayan Duvarlar” (2025), Burhan Doğançay’ın hayatına odaklanırken Mehmet Güreli’nin yönettiği “Sisler Bulvarı’ndan Geçtim: Biket İlhan” (2025), bu yılın Orhan Kemal Emek Ödülü sahibi yönetmen Biket İlhan’ın sinemaya girişinden bugüne uzanan kariyer yolculuğunu aktarıyor. Orhan Tekeoğlu’nun “Sıra Dışı Bir Cerrah” (2024), hekim Ali Akyüz’ün yaşamını anlatırken Özcan Alper’in “Bölük Pörçük – Bir Tuncel Kurtiz Biyografisi” (2025), Tuncel Kurtiz’in hayatını arşiv görüntüleri ve tanıklıklarla gözler önüne seriyor.

Bu içeriği paylaş
TarafındanEditör
Takip et:
Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...

Episode Dergi

E-Bülten'imize Abone Olun!

En yeni içeriklerimizden ilk siz haberdar olun! Bültenimize abone olun!

Son Bölümlerimiz...

Podcast

Kritik Eşik – 58: Yabani

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Yabani dizisini konuşuyor.

LISTEN
58. Bölüm
Süre: 7:13

Kritik Eşik – 57: Kirli Sepeti

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Kirli Sepeti'ni konuşuyor.

LISTEN
57. Bölüm
Süre: 11:21

Kritik Eşik – 56: Dilek Taşı

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Dilek Taşı dizisini konuşuyor.

LISTEN
56. Bölüm
Süre: 15:36

Kritik Eşik – 55: Bambaşka Biri

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Bambaşka Biri dizisini konuşuyor.

LISTEN
55. Bölüm
Süre: 19:07

Kritik Eşik – 54: Aile ve Adım Farah Yeni Sezon

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Aile ve Adım Farah'ı konuşuyor.

LISTEN
54. Bölüm
Süre: 18:18

Kritik Eşik – 53: Ömer ve Yargı Yeni Sezon

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Ömer ve Yargı dizilerinin yeni sezonları.

LISTEN
53. Bölüm
Süre: 19:30

Son Bölümlerimiz...

Video

Episode TV’nin Sevilen Programı ‘Oben Budak’la Falan Filan’ Yeni Bölümüyle Yayında

Episode TV’nin sevilen programlarından Oben Budak'la Falan Filan heyecan verici yeni bölümüyle…

‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’nin Yeni Bölümünde Mutluluk Konuşuldu

Episode TV'nin sevilen programlarından Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi'nin 4. bölümü, 8…

Episode TV’nin ‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’ Programının 3. Bölümü Yayınlandı

Bugün yayınlanan Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi 3. bölümünde "Nikahta Keramet Var…

Episode TV’den ‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’ Kendine Has Üslubuyla Devam Ediyor

Episode Dergi YouTube kanalı Episode TV’nin yeni içeriklerinden Deniz Tezuysal ile Kesin…

Mehmet Kurtuluş Episode’a Konuştu

Kurz und schmerzlos (1998), Im Juli (2000), Gegen die Wand (2004) gibi…

Popüler İçerikler

Euphoria 3. Sezon Yayın Tarihi Belli Oldu

HBO'nun tüm dünyayı kasıp kavuran fenomen gençlik serisi Euphoria 3. sezonun yayın…

Editör
Tarafından Editör

E-Bülten'imize Abone Olun!

En yeni içeriklerimizden ilk siz haberdar olun! Bültenimize abone olun!

Çok Okunanlar

‘Task’ Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

Yılın en çarpıcı suç dramalarından biri olan Task 2. sezon onayını aldı.…

Editör
Tarafından Editör
Dizi dünyasının tek adresi: Episode Gelişmeleri takip etmek için yeni sayıyı okumayı unutmayın!