Boğaziçi Film Festivali’nin Basın Toplantısı Gerçekleşti

Editör
Editör
TarafındanEditör
Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...
3 dakikalık okuma

#HerŞeyeRağmen sloganıyla 23-30 Ekim tarihleri arasında sinemaseverleri sosyal mesafe kurallarına uyarak sinemalarda ağırlamaya hazırlanan Boğaziçi Film Festivali’nin basın toplantısı çevrimiçi gerçekleşti.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8. Boğaziçi Film Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve Anadolu Ajansı’nın destekleriyle gerçekleşiyor.

Boğaziçi Film Fesitvali’nin basın toplantısı bu yıl çevrimiçi ortamda yapıldı. Basın toplantısında Boğaziçi Film Festivali Artistik Direktörü Emrah Kılıç ve Bosphorus Film Lab Direktörü İpek Tugay, festival hakkında bilgi vererek basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“İlk amacımız festivalin sürekliliğini sağlamak”

Festivalin artistik direktörü Emrah Kılıç, gerekli tüm önlemlerle birlikte film gösterimlerinin bu yıl fiziki olarak sinema salonlarında gerçekleştirileceğini açıkladı. Kılıç, ilk amaçlarının festivalin sürekliliğini sağlamak olduğunu belirtti. Toplantıda basın mensuplarına festivalin Ulusal ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmler ile Kısa Kurmaca ve Kısa Belgesel Yarışması’nın film seçkisinden bahseden Kılıç, pandemi koşullarına rağmen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na 64, festivalin ulusal kısa film yarışmalarına ise 547 başvuru aldıklarını ve bu durumdan dolayı oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Toplantıda film gösterimlerinin sadece sinema salonlarında yapılmasına dair merak edilenleri de cevaplayan Emrah Kılıç, “Bu yıl film gösterimlerimizi #HerŞeyeRağmen sadece sinema salonlarında yapmaya karar verdik çünkü bizlerin sinemalara, sinemaların da bizlere ihtiyacı var. Yeni normalde birçok yere önlemimizi alarak gidiyorsak eminim ki sinemalara gitmenin de bir sakıncası yok, hatta sinemalarda alınan önlemlerin tamamını düşündüğümüzde seyircilerimizin gönül rahatlığıyla gelmesinin önünde hiçbir engel yok” dedi.

Kılıç, şu an için sinemaseverlerin bilet satışlarına olan ilgisinden de çok memnun kaldıklarını ifade etti.

“Bosphorus Film Lab çevrimiçi gerçekleşiyor!”

Basın toplantısında Boğaziçi Film Festivali’nin endüstri bölümü olan Bosphorus Film Lab Direktörü İpek Tugay da kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi. Tugay, bu yılki Bosphorus Film Lab ve First Cut Lab’da daha önce uluslararası başarılar elde etmiş deneyimli yönetmenlerin yanı sıra ilk filmini yapacak olan yönetmenlerin de yer aldığını söyledi. Yönetmenlerin her iki platformda da alanında öncü sektör profesyonelleri tarafından eğitim alarak değerlendirileceğini belirten Tugay, “Özel olarak oluşturduğumuz eğitim takvimimizde finalistlerimiz senaryo danışmanları ve doktorlarıyla, filmlerini nasıl sunacaklarını ve ne tür hazırlıklar yapacakları konusunda deneyimli isimlerden eğitim alıyor olacaklar” dedi.

Biletler, Mobilet’te!

Film gösterimlerinin fiziki olarak Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında gerçekleşeceği 8. Boğaziçi Film Festivali, 30 ülkeden 60 filmlik zengin bir programı seyircisiyle buluşturacak. Festival biletleri gündüz seansları (13.00 ve 15.30) için 10 TL, akşam seansları (18.00 ve 21.00) için 15 TL olarak belirlendi. Festivalin yarışmalı kategorilerinde yer alan kısa film gösterimleri ise 5 TL!

Festival biletleri Mobilet üzerinden alınabilecek.

Ayrıca festival takipçileri filmler hakkında detaylı bilgiler ile tüm sinema salonlarındaki gösterimleri www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecekler.

Bu içeriği paylaş
TarafındanEditör
Takip et:
Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...

Episode Dergi

E-Bülten'imize Abone Olun!

En yeni içeriklerimizden ilk siz haberdar olun! Bültenimize abone olun!

Son Bölümlerimiz...

Podcast

Kritik Eşik – 58: Yabani

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Yabani dizisini konuşuyor.

LISTEN
58. Bölüm
Süre: 7:13

Kritik Eşik – 57: Kirli Sepeti

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Kirli Sepeti'ni konuşuyor.

LISTEN
57. Bölüm
Süre: 11:21

Kritik Eşik – 56: Dilek Taşı

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Dilek Taşı dizisini konuşuyor.

LISTEN
56. Bölüm
Süre: 15:36

Kritik Eşik – 55: Bambaşka Biri

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Bambaşka Biri dizisini konuşuyor.

LISTEN
55. Bölüm
Süre: 19:07

Kritik Eşik – 54: Aile ve Adım Farah Yeni Sezon

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Aile ve Adım Farah'ı konuşuyor.

LISTEN
54. Bölüm
Süre: 18:18

Kritik Eşik – 53: Ömer ve Yargı Yeni Sezon

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Ömer ve Yargı dizilerinin yeni sezonları.

LISTEN
53. Bölüm
Süre: 19:30

Son Bölümlerimiz...

Video

Episode TV’nin Sevilen Programı ‘Oben Budak’la Falan Filan’ Yeni Bölümüyle Yayında

Episode TV’nin sevilen programlarından Oben Budak'la Falan Filan heyecan verici yeni bölümüyle…

‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’nin Yeni Bölümünde Mutluluk Konuşuldu

Episode TV'nin sevilen programlarından Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi'nin 4. bölümü, 8…

Episode TV’nin ‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’ Programının 3. Bölümü Yayınlandı

Bugün yayınlanan Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi 3. bölümünde "Nikahta Keramet Var…

Episode TV’den ‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’ Kendine Has Üslubuyla Devam Ediyor

Episode Dergi YouTube kanalı Episode TV’nin yeni içeriklerinden Deniz Tezuysal ile Kesin…

Mehmet Kurtuluş Episode’a Konuştu

Kurz und schmerzlos (1998), Im Juli (2000), Gegen die Wand (2004) gibi…

Popüler İçerikler

Nicolas Cage Başrolde: ‘Spider-Noir’ Serisinin Yayın Tarihi Belli Oldu 

Ünlü oyuncu Nicolas Cage, Spider Noir serisiyle TV'ye dönmeye hazırlanıyor. Spider-Man: Into…

Editör
Tarafından Editör

E-Bülten'imize Abone Olun!

En yeni içeriklerimizden ilk siz haberdar olun! Bültenimize abone olun!

Çok Okunanlar

Sema Ergenekon’dan Yeni Bir Film Geliyor ‘Öngörü’: Hilal Altınbilek Başrolde

Yargı ekibi, güçlü bir aşk hikâyesini beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor. Senaryosunu Sema…

Editör
Tarafından Editör
Dizi dünyasının tek adresi: Episode Gelişmeleri takip etmek için yeni sayıyı okumayı unutmayın!