Netflix’in fenomen serisi Stranger Things‘in final sezonunun 2. kısmı geçen cuma yayınlandı. Serinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer kardeşler de final sezonu dolayısıyla gündemde ve izleyiciler tarafından yapılan birçok tartışmanın odağında.
Bununla birlikte Duffer kardeşlerin Netflix için geliştirdiği The Talisman (Tılsım) serisi iptal edildi. Stephen King ve Peter Straub tarafından ortaklaşa yazılan romanın uyarlaması 2022’den beri ön hazırlık aşamasındaydı. Ancak Duffer kardeşler, projenin durduğunu doğruladı.

Ross Duffer ‘The Talisman’ ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Üniversite yıllarımda Kennedy Marshall’da staj yaparken The Talisman için yazılmış bir film senaryosu okumuştum. Ne yazık ki bu proje çok uzun zamandır geliştirme aşamasında. The Talisman lanetini kıran taraf biz olamadık, bunun için gerçekten üzgünüm. The Talisman artık Netflix’te değil, biz de projede yer almıyoruz.”
Stephen King ve Peter Straub imzalı roman, ilk olarak 1984’te yayımlandı. Karanlık fantezi türündeki eser, paralel bir evren olan Territories’e doğru yola çıkan Jack Sawyer’ın hikayesini anlatıyor. Jack Sawyer, annesini hayatta tutabilecek tek nesne olan Tılsım’ı Territories’de arıyor.
Öte yandan Duffer kardeşler geçen yaz Paramount ile anlaşmıştı. Paramount ile uzun soluklu bir anlaşma yapan kardeşler, hem TV serileri hem de sinema projeleri üretecek. Ancak Stranger Things final sezonuyla ana hikayesini sonlandıracak olsa da genişlemeye devam edecek.
Animasyon türündeki spin-off “Stranger Things: Tales from ’85”, serinin 2. ve 3. sezonları arasındaki sevilen karakterlerinin yaşadıklarını izleyicilerle bulmaya hazırlanıyor. Ayrıca farklı karakterler ile farklı bir kasabada geçecek yeni bir Stranger Things serisi de proje aşamasında bulunuyor.