Zach Cregger’ın geçen ay vizyona giren Weapons filmi kısa sürede hit olmayı başardı ve 2025’e damga vuran yapımlardan biri oldu. Başrollerinde Julia Garner, Josh Brolin ve Alden Ehrenreich’ın olduğu film, gişede de çok büyük bir başarı elde etti.
Bu ses getiren başarıdan sonra ise Warner Bros.’un Weapons evrenini büyütmek istediği konuşuluyordu. Filmin ana kötüsü “Aunt Gladys”in (Gladys Teyze) geçmişini anlatacak prequel bir film için hazırlıklara başladığı konuşuluyordu.

Bu gelişmelerin ardından filmin yönetmeni Zach Cregger, Aunt Gladys’e odaklanan prequel bir film için Warner Bros. ile görüşmeler yürüttüğünü doğruladı. Zach Cregger geliştirilme aşamasında olan film için şu açıklamalarda bulundu:
“Evet, Weapons‘ın prequel’i ile ilgili haberler doğru. Warner Bros. ile yeni bir film hakkında konuşuyorum. Elimde bir hikâye var ve bunun için oldukça heyecanlıyım. Ancak bu proje filmin gişede yakaladığı başarıdan bağımsız olarak şekilleniyor. Bunun altını çizmeliyim. Weapons vizyona girmeden önce de bu filmle ilgili fikirlerim cebimde hazır olarak duruyordu.”
2025’in en çok konuşulan filmlerinden biri olan Weapons, özellikle Aunt Gladys karakteriyle sosyal medyada gündem olmuştu ve izleyiciler üzerinde de tuhaf bir etki bırakmıştı. Öte yandan Zach Cregger’in önünde şu an birden fazla proje ve yoğun bir takvim bulunuyor.
Bu projelerin arasındaki en dikkat çekici yapım ise Resident Evil. Zach Cregger popüler oyun uyarlaması Resident Evil‘ı yeniden başlatacak ve yeni bir hikâye ile sunacak. Bu yapımın başrolünde de Weapons‘taki James karakteriyle parlayan Austin Abrams yer alacak.