Turki Al Alshikh’in sahibi olduğu uluslararası eğlence şirketi Rozam’ın yeni filmi Soy, 9 Ekim’de vizyona girmeden önce gala gösterimiyle sinemaseverlerle buluştu. 6 Ekim Salı akşamı The Seed’de düzenlenen galaya filmin oyuncuları ve yaratıcı ekibinin yanı sıra sinema, sanat ve eğlence dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
Filmin başrol oyuncuları Farah Zeynep Abdullah, Barış Arduç, Mehmet Yılmaz Ak, Özge Özacar ve Tamer Levent, konuk oyuncu Tûba Büyüküstün ile birlikte kırmızı halıda yer aldı. Yönetmen Maxime Alexandre, yürütücü yapımcı Saner Ayar ve senarist Şükrü Necati Şahin de gala öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Soy’un merkezinde kadim bir lanet var
Psikolojik gerilim ile doğaüstü korkuyu bir araya getiren Soy, geçmiş, hafıza ve zamanın kadim bir lanet etrafında kesiştiği karanlık bir hikâyeyi anlatıyor. Nesiller boyunca aktarılan lanetin yeniden ortaya çıkmasıyla birlikte geçmişte saklanan sırlar gün yüzüne çıkarken karakterlerin hayatları da tehdit altına giriyor.
Turki Al Alshikh’in özgün hikâyesinden uyarlanan filmin yönetmenliğini, görüntü yönetmenliği çalışmalarıyla da tanınan Maxime Alexandre üstleniyor. Senaryoda Turki Al Alshikh, Şükrü Necati Şahin ve Melih Özyılmaz’ın imzası bulunuyor.
Bir Rozam filmi olan Soy‘un yapımını CB Medya, yürütücü yapımcılığını ise Saner Ayar üstleniyor. Yapım süreci Diloy Gülün ve Yağmur Ayar tarafından yürütülen filmin Türkiye dağıtımını CJ ENM gerçekleştiriyor.
Soy, 9 Ekim 2026’da Türkiye genelinde sinemalarda vizyona girecek.
Rozam’ın Türkiye Yapımı İlk Filminden Teaser Yayınlandı
