Sanatçılar ve Akademisyenler Ambargoya Karşı Küba’yla Dayanışma Çağrısı Yaptı

Editör
Editör
TarafındanEditör
Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...
3 dakikalık okuma

ABD merkezli kuruluşlar, sanatçılar ve akademisyenler ambargo ve Trump’ın yeni kararnamesine karşı Küba’yla dayanışma çağrısı yaptı.

67 yıldır ABD ambargosuna boyun eğmeyen Küba, son birkaç gündür enerji kaynaklarında büyük bir sorun yaşıyor. ABD Başkanı Trump, Venezuela petrollerinin kontrolünü ele geçirmesinin ardından ocak ayının sonunda yeni gümrük tarifesi ilan ederek ülkeye petrol satan ya da sağlayan ülkeleri engellemeye çalışıyor.

Bu adımların diplomasi değil bir terör eylemi olduğunu söyleyen ABD’li sanatçılar, biliminsanları, siyasetçiler ve yöneticiler “Let Cuba Live” adlı bir imza kampanyası başlattı.

“Kararname akıl almaz. Kendi elimizle yarattığımız insanlık krizini perçinliyor. Küba, ABD için bir tehdit değildir. Bir toplumu açlıkla boyun eğdirmeye çalışmak diplomasi değil, bir terör eylemidir.

Vicdanlı insanları bu acımasızlığı reddedip ablukanın derhal kaldırılmasını talep etmeye davet ediyoruz. 30 yılı aşkın süredir BM Genel Kurulu her yıl oy çokluğuyla ABD’nin Küba ambargosunu kınıyor. Trump dış politika eylemlerini ABD halkının isteklerine saygı duyarak ve uluslararası hukuka uygun şekilde gerçekleştirmelidir.

ABD halkı olarak bizler; Küba’yla normal ilişkiler kurmak, Küba’ya eşitlik ve saygı çerçevesinde yaklaşmak ve en önemlisi Küba’yı ve Küba halkını düşmanımız değil, komşumuz olarak görmek istiyoruz.

Küba Yaşasın! Küba Tehdit Değildir!”

küba

Bu sözlerle dikkat çeken kampanya, ülkeye yönelik petrol sevkiyatının kısıtlanmasının enerji kıtlığını, elektrik kesintilerini ve gıda ile tıbbi malzeme dağıtımındaki aksaklıkları daha da kötüleştirebileceğinin altını çiziyor. İmzacılar, sözkonusu başkanlık kararını hedefe yönelik bir ulusal güvenlik önlemi değil, bir toplumu cezalandırmak olarak nitelendiriyor.

Metne imza atanlar arasında sinema, müzik ve edebiyat dünyasından tanınmış isimler bulunuyor: Oyuncu Mark Ruffalo, Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon, müzisyen Roger Waters, yazar Alice Walker, oyuncu ve eski Beyaz Saray çalışanı Kal Penn, oyuncu ve model Indya Moore, rapçi Vic Mensa, yönetmen Boots Riley ve sanatçı Saul Williams.

Özellikle New York’tan olmak üzere çok sayıda seçilmiş yetkili de kampanyaya destek verdi. New York Şehir Konseyi üyeleri Alexa Avilés, Chi Ossé, Christopher Marte, Crystal Hudson, Farah Louis, Julie Won, Nantasha Williams, Pierina Sanchez, Sandy Nurse, Shahana Hanif, Shekar Krishnan ve Tiffany Cabán imza atanlar arasında bulunuyor. New York Eyalet Senatörü Julia Salazar ile Meclis üyeleri Claire Valdez ve Diana Moreno kampanyaya katıldı. New York dışından da Georgia Temsilciler Meclisi üyesi Gabriel Sanchez ve Santa Ana Şehir Konseyi üyesi Ben Vazquez destek veren isimler arasında yer aldı.

Listede ayrıca New York Üniversitesi, Columbia Üniversitesi, Yale Üniversitesi, Cornell Üniversitesi, Duke Üniversitesi, Chicago Illinois Üniversitesi ve Brooklyn Üniversitesi gibi üniversitelerden çok sayıda akademisyen bulunuyor. Dikkat çeken isimler arasında Prof. Greg Grandin (Yale Üniversitesi), Prof. Michael Hardt (Duke Üniversitesi), Prof. Corey Robin (Brooklyn Üniversitesi) ve Prof. Andrew Ross (NYU) yer alıyor.

Bu içeriği paylaş
TarafındanEditör
Takip et:
Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...

Episode Dergi

E-Bülten'imize Abone Olun!

En yeni içeriklerimizden ilk siz haberdar olun! Bültenimize abone olun!

Son Bölümlerimiz...

Podcast

Kritik Eşik – 58: Yabani

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Yabani dizisini konuşuyor.

LISTEN
58. Bölüm
Süre: 7:13

Kritik Eşik – 57: Kirli Sepeti

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Kirli Sepeti'ni konuşuyor.

LISTEN
57. Bölüm
Süre: 11:21

Kritik Eşik – 56: Dilek Taşı

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Dilek Taşı dizisini konuşuyor.

LISTEN
56. Bölüm
Süre: 15:36

Kritik Eşik – 55: Bambaşka Biri

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Bambaşka Biri dizisini konuşuyor.

LISTEN
55. Bölüm
Süre: 19:07

Kritik Eşik – 54: Aile ve Adım Farah Yeni Sezon

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Aile ve Adım Farah'ı konuşuyor.

LISTEN
54. Bölüm
Süre: 18:18

Kritik Eşik – 53: Ömer ve Yargı Yeni Sezon

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Ömer ve Yargı dizilerinin yeni sezonları.

LISTEN
53. Bölüm
Süre: 19:30

Son Bölümlerimiz...

Video

Episode TV’nin Sevilen Programı ‘Oben Budak’la Falan Filan’ Yeni Bölümüyle Yayında

Episode TV’nin sevilen programlarından Oben Budak'la Falan Filan heyecan verici yeni bölümüyle…

‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’nin Yeni Bölümünde Mutluluk Konuşuldu

Episode TV'nin sevilen programlarından Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi'nin 4. bölümü, 8…

Episode TV’nin ‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’ Programının 3. Bölümü Yayınlandı

Bugün yayınlanan Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi 3. bölümünde "Nikahta Keramet Var…

Episode TV’den ‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’ Kendine Has Üslubuyla Devam Ediyor

Episode Dergi YouTube kanalı Episode TV’nin yeni içeriklerinden Deniz Tezuysal ile Kesin…

Mehmet Kurtuluş Episode’a Konuştu

Kurz und schmerzlos (1998), Im Juli (2000), Gegen die Wand (2004) gibi…

Popüler İçerikler

Berlin Film Festivali Jüri Başkanı Wim Wenders Tepki Çekti

76. Berlin Film Festivali (Berlinale) başladı. Berlin'deki "Berlinale Palast"ta No Good Men…

Editör
Tarafından Editör

E-Bülten'imize Abone Olun!

En yeni içeriklerimizden ilk siz haberdar olun! Bültenimize abone olun!

Çok Okunanlar

Sanatçılar ve Akademisyenler Ambargoya Karşı Küba’yla Dayanışma Çağrısı Yaptı

ABD merkezli kuruluşlar, sanatçılar ve akademisyenler ambargo ve Trump’ın yeni kararnamesine karşı…

Editör
Tarafından Editör
Dizi dünyasının tek adresi: Episode Gelişmeleri takip etmek için yeni sayıyı okumayı unutmayın!