2017 SAG Ödülleri’ne Trump Eleştirileri Damga Vurdu

 2017 SAG Ödülleri’ne Trump Eleştirileri Damga Vurdu

Bu yıl 23.kez verilen SAG Ödülleri (Film Oyuncuları Birliği Ödülleri / SAG Awards) törenine Donald Trump’a yapılan eleştiriler damga vurdu.

29 Ocak Pazar akşamı Los Angeles’ta gerçekleştirilen ödül töreni, yeni ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmen yasağı kararına gösterilen tepkilere sahne oldu. Gecede ödül alan oyuncuların yaptığı konuşmalarda ağırlıklı olarak hükümet eleştirilerine yer verildi. Tam listesine BURADAN ulaşabileceğiniz kazanan oyuncuların konuşmalarından bazılarını derledik:

The Big Bang Theory’den Simon Helberg, kırmızı halıyı “Hoş geldiniz göçmenler” pankartıyla, eşi Jocelyn Towne ise üzerinde “Onlara izin verin” yazısıyla geçti.

Yaşam Boyu Oyunculuk Ödülü alan Lily Tomlin, Donald Trump’a yazdığı Fransızca notta: “Terbiyeni takın/Kendine gel” mesajı gönderdi.

Veep dizisinin başrol oyuncusu Julia Louis Dreyfus:

“Babam, Nazi işgali altındaki Fransa’daki dini baskılardan kaçıp gelmişti. Ben bir Amerikan vatanseveriyim ve bu ülkeyi seviyorum, bu ülkeyi sevdiğim için onun lekelerinden dehşete düştüm, bu göçmen yasağı bir lekedir ve Amerika’ya uygun bir davranış değildir.”

Shameless’ın Frank Gallagher’ı William H. Macy:

“Bu akşam genel akışın tersine gitmek istiyor ve Başkan Trump’a, Frank Gallagher’ı daha normal gösterdiği için teşekkür ediyorum.”

Mahershala Ali:

“Annem bir papaz. Ben bir Müslümanım. 17 yıl önce dinimi değiştirdiğimi söylemek için çağırdığımda beni geri çevirmedi. Bir şeyleri bir kenara bıraktık. Ve onu görebiliyorum, o beni görebiliyor. Birbirimizi seviyoruz, bu süreçte aramızdaki sevgi arttı. Bunlar küçük ayrıntılar, önemsiz şeyler.”

Stranger Things dizisinden David Harbour:

“Hepimizin insan oluşunda birleştik ve hayatta olmanın bu korkunç, acı dolu, eğlenceli, heyecanlı ve gizemli yolculuğunda birlikteyiz.  Evi olmayan bağımlıların ve dışarı kalmışların sığınağı olacağız. Yalanları aşacağız. Canavarları avlayacağız. Biz, Şef Jim Hopper gibi, güçsüz, haklarından mahrum edilmiş, ötekileştirilmiş insanları yok etmek isteyen bazı insanların suratını yumruklayacağız”

Kaynak: BuzzFeed

Manşet Görseli: Kevin Winter

Editör

Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...

Related post

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir