MUBI ortak yapımı olan, Yeşim Ustaoğlu‘nun yazıp yönettiği Artakalan (What Remains), dünya prömiyerini 74. San Sebastián Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Filmle birlikte usta yönetmen, Pandora’nın Kutusu ile Altın İstiridye ödülünü kazandığı festivalde yaklaşık 20 yıl sonra yeniden izleyiciyle buluşacak.
Başrollerini Öykü Karayel ve Metin Akdülger’in paylaştığı yapımda İlyas Salman ile Ali Kayra Kul da oyuncu kadrosunda yer alıyor. Artakalan, yaratma gücünü ve yaşama sevincini yitirmeye başlayan şair Elif’in, başka bir yaşam ihtimalinin peşinden çıktığı dönüştürücü yolculuğu konu alıyor. Filmin müziklerine Şevket Akıncı imza atarken, Birhan Keskin’in şiirleri de bu içsel yolculuğa eşlik ediyor. İlk görsel de filmden paylaşıldı.
Yeşim Ustaoğlu: Bize özgürlüğün, koşulsuz sevginin anlamını deneyimleten bir yolculuk hikayesi.
Yeşim Ustaoğlu, aidiyet, hafıza ve özgürlük üzerine kurulu katmanlı anlatıya sahip filmi Artakalan’ı şu sözlerle anlattı:
“İçine sıkışıp kaldığımız, neredeyse yaşama iştahımızı, yaratım esinimizi yitirdiğimiz hayatın içinden; özgürleşmeyi, sadeleşmeyi, bakmayı, duymayı, dokunmayı ve koşulsuz sevginin anlamını bize deneyimleten bir yolculuğun hikayesi Artakalan. Bu yolculuğa Birhan Keskin, Şevket Akıncı, Öykü Karayel, Metin Akdülger, Ali Kayra Kul ve bütün ekibimle çıktım. Baktım, gördüm, duydum, dokundum… 20 yıl önce Pandora’nın Kutusu ile sevgili Tsilla Chelton ile ödülle ayrıldığımız San Sebastián’a bu kez yeni bir filmle dönmek çok heyecan verici. Şimdi sıra Artakalan’ın kendi yolculuğunu, izleyicide yaratacağı dokunuşları görmeye ve filmi Türkiye’deki sinemaseverlerle buluşturmaya geldi.”
Bir MUBI ortak yapımı. Pek yakında.
