Adana Altın Koza 2026’nın Ulusal Uzun Metraj Finalistleri Açıklandı

Editör
Editör
TarafındanEditör
Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...
3 dakikalık okuma

33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak 10 film belli oldu. Beş film dünya prömiyerini festivalde yapacak.

26 Eylül-4 Ekim 2026 tarihleri arasında düzenlenecek 33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Türkiye sinemasından yeni yapımları bir kez daha izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak 10 film açıklandı.

Bu yılki yarışmada beş film dünya prömiyerini Adana’da gerçekleştirirken, diğer beş yapım ise daha önce farklı uluslararası festivallerde gösterilmiş filmlerin Türkiye prömiyerleriyle yarışacak. Filmler, usta oyuncu Zuhal Olcay başkanlığındaki jüri tarafından değerlendirilecek.

Adana Altın Koza’da Hangi Filmler Yarışacak?

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistleri arasında Ali Özel’in Beklenti, Tunç Şahin’in Canavar, Miraç Atabey’in Moda Evlilik, Sinan Biçici’nin Patates Kızartması ve Muzaffer Mehmet Çağlar’ın Varlık filmleri bulunuyor. Bu beş yapım, dünya prömiyerlerini Adana Altın Koza’da gerçekleştirecek.

Yarışmanın diğer filmleri ise daha önce uluslararası festivallerde izleyici karşısına çıktı. Alphan Eşeli’nin Mutter: Bir Annenin Hatıra Defteri Tribeca Film Festivali’nin ardından Türkiye prömiyerini Adana’da yapacak.

Banu Sıvacı’nın Günyüzü, 76. Berlinale Forum; Pınar Yorgancıoğlu’nun Karanlıkta Islık Çalanlar, 56. IFFI Goa; Nuri Cihan Özdoğan’ın Ölü Köpekler Isırmaz, 55. Rotterdam Film Festivali; Ali Vatansever’in Bir Arada Yalnız ise Tallinn Black Nights Film Festivali sonrasında Altın Koza’da gösterilecek.

Adana Altın Koza 2026’nın Ulusal Uzun Metraj Finalistleri

Altın Koza’ya 1094 Film Başvurdu

Adana Altın Koza’nın yarışma programına bu yıl 1094 filmle rekor başvuru yapıldı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na 45 film başvururken, diğer kategorilerdeki başvurular da festivalin kapsamını genişletti.

Belgesel Film Yarışması’na 66, Uluslararası Kısa Film Yarışması’na 154, Ulusal Kısa Film Yarışması’na 412, Öğrenci Kısa Film Yarışması’na 312 ve Yapay Zekâ Kısa Film Yarışması’na 105 film başvurdu.

Festival kapsamında düzenlenen Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması da 54 projeyi ağırlayacak. Yarışma, edebiyat eserlerinin sinemaya uyarlanmasını teşvik etmeyi ve yeni film projelerinin geliştirilmesine destek olmayı amaçlıyor.

Ulusal Uzun Metraj Jürisinde Kimler Var?

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını Zuhal Olcay üstleniyor. Jüride ayrıca oyuncular Şebnem Bozoklu ve Salih Bademci, yönetmen Erdem Tepegöz, senarist Nilgün Öneş, görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki ile sinema yazarı ve akademisyen Ayça Çiftçi yer alıyor.

Finalist filmler, sinema yazarları Esin Küçüktepepınar, Mehmet Açar ve Uğur Vardal’dan oluşan Seçici Kurul’un değerlendirmesi sonucunda belirlendi.

Altın Koza Ödülleri Ne Zaman Açıklanacak?

33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ödül töreni 3 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması başta olmak üzere Altın Koza Ödülleri’nin kazananları bu törende açıklanacak.

Festivalin film gösterimleri ise önceki yıllarda olduğu gibi Esas 01 Burda AVM’deki CinemaPink by Maximum salonlarında gerçekleştirilecek.

33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 26 Eylül-4 Ekim 2026 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

Adana Altın Koza 2026’nın Ulusal Uzun Metraj Finalistleri
Bu içeriği paylaş
TarafındanEditör
Takip et:
Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...

Episode Dergi

E-Bülten'imize Abone Olun!

En yeni içeriklerimizden ilk siz haberdar olun! Bültenimize abone olun!

Üyelik Sözleşmesi ve Gizlilik Politikası metinlerini okudum ve onaylıyorum.

Son Bölümlerimiz...

Podcast

Kritik Eşik – 58: Yabani

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Yabani dizisini konuşuyor.

LISTEN
58. Bölüm
Süre: 7:13

Kritik Eşik – 57: Kirli Sepeti

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Kirli Sepeti'ni konuşuyor.

LISTEN
57. Bölüm
Süre: 11:21

Kritik Eşik – 56: Dilek Taşı

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Dilek Taşı dizisini konuşuyor.

LISTEN
56. Bölüm
Süre: 15:36

Kritik Eşik – 55: Bambaşka Biri

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Bambaşka Biri dizisini konuşuyor.

LISTEN
55. Bölüm
Süre: 19:07

Kritik Eşik – 54: Aile ve Adım Farah Yeni Sezon

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Aile ve Adım Farah'ı konuşuyor.

LISTEN
54. Bölüm
Süre: 18:18

Kritik Eşik – 53: Ömer ve Yargı Yeni Sezon

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Ömer ve Yargı dizilerinin yeni sezonları.

LISTEN
53. Bölüm
Süre: 19:30

Son Bölümlerimiz...

Video

Episode TV’nin Sevilen Programı ‘Oben Budak’la Falan Filan’ Yeni Bölümüyle Yayında

Episode TV’nin sevilen programlarından Oben Budak'la Falan Filan heyecan verici yeni bölümüyle…

‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’nin Yeni Bölümünde Mutluluk Konuşuldu

Episode TV'nin sevilen programlarından Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi'nin 4. bölümü, 8…

Episode TV’nin ‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’ Programının 3. Bölümü Yayınlandı

Bugün yayınlanan Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi 3. bölümünde "Nikahta Keramet Var…

Episode TV’den ‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’ Kendine Has Üslubuyla Devam Ediyor

Episode Dergi YouTube kanalı Episode TV’nin yeni içeriklerinden Deniz Tezuysal ile Kesin…

Mehmet Kurtuluş Episode’a Konuştu

Kurz und schmerzlos (1998), Im Juli (2000), Gegen die Wand (2004) gibi…

Popüler İçerikler

JustWatch Türkiye’de ‘House of the Dragon’ Zirvede, ‘Spider-Man’ İlk Üçte

Türkiye’deki dijital platformlarda izleme alışkanlıklarını analiz eden JustWatch, 3-9 Ağustos 2026 haftasının…

Editör
Tarafından

E-Bülten'imize Abone Olun!

En yeni içeriklerimizden ilk siz haberdar olun! Bültenimize abone olun!
E-Bülten'imize Abone Olun!

Çok Okunanlar

‘Alıkara’dan İlk Fragman: Miray Daner ve Halit Özgür Sarı Aynı Hikâyede Buluşuyor

TOD’un yeni dizisi Alıkara, ilk afiş ve fragmanıyla izleyici karşısına çıktı. Karga7…

Editör
Tarafından
Dizi dünyasının tek adresi: Episode Gelişmeleri takip etmek için yeni sayıyı okumayı unutmayın!