Adana Altın Koza’da Dünya Sineması Seçkisi Açıklandı

Editör
Editör
TarafındanEditör
Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...
2 dakikalık okuma

26 Eylül–4 Ekim 2026 tarihleri arasında düzenlenecek 33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, dünya sinemasından 26 filmi Adanalı izleyicilerle buluşturacak.

23 ülkeden yönetmenlerin filmlerinin yer aldığı Dünya Sineması programında festival ödüllü yapımlar, yeni keşifler, animasyonlar ve klasikler bir araya geliyor.

Dünya Festivallerinden Adana’ya

Programın öne çıkan bölümlerinden Festivallerden, Cannes, Venedik, Locarno ve Karlovy Vary gibi festivallerde dikkat çeken yapımları bir araya getiriyor. Seçkide Paweł Pawlikowski’nin Ata Yurdu (Fatherland), Ryūsuke Hamaguchi’nin Birdenbire (All of a Sudden), Pedro Almodóvar’ın Buruk Noel (Bitter Christmas), Rodrigo Sorogoyen’in En Sevdiğim (The Beloved) ve Na Hong-jin’in Hope filmleri yer alıyor.

Sandra Wollner’ın Saraybosna’da En İyi Film seçilen Her Defa (Everytime) filmi ve Lucrecia Martel’in BFI London Film Festivali’nde ödül kazanan Bizim Toprağımız (Our Land) belgeseli de programda.

Genç yönetmenlerin ilk ve ikinci filmlerine ayrılan seçkide ise Dün Gözümü Uyku Tutmadı, Kefaret (Atonement) ve Beş Yıl, Dört Ay (Five Years, Four Months) öne çıkıyor.

Sömürgecilikten Günümüz Göçlerine

Festivalin özel bölümlerinden Denizden Gelenler, sömürgecilik tarihi ile günümüz mülteci krizleri arasındaki bağlantıya odaklanıyor. Gillo Pontecorvo’nun İsyan! (Queimada) ve Pedro Costa’nın Vitalina Varela filmleri bu seçkide gösterilecek.

Animasyon sinemasına ayrılan programda ise Cannes Eleştirmenler Haftası’nda açılış yapan Dalgalarda (In Waves), Annecy’de iki ödül kazanan Demir Çocuk (Iron Boy) ve Biz Uzaylıyız (We Are Aliens) izleyiciyle buluşacak.

Sinema Klasikleri ve Anma Gösterimleri

Adana Altın Koza, Türk sinemasının ilk korku filmlerinden Drakula İstanbul’da’nın restore edilmiş kopyasına da ev sahipliği yapacak. Bu yıl hayatını kaybeden Béla Tarr’ın anısına düzenlenen özel gösterimde ise Karanlık Armoniler (Werckmeister Harmonies) restore edilmiş kopyasıyla gösterilecek ve filmin ardından yönetmenin sineması üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Adana Altın Koza’nın bir diğer özel seçkisi, Lübnanlı yönetmen Jocelyne Saab’a ayrılıyor. Beyrut, Bir Daha Asla, Beyrut’tan Mektup, Beyrut, Benim Şehrim ve Bıçak Sırtı restore edilmiş kopyalarıyla gösterilecek.

Festivalin film gösterimleri 01 Burda AVM’deki CinemaPink by Maximum salonlarında gerçekleştirilecek.

Adana Altın Koza’da Edebiyat Uyarlaması Yarışmasının Finalistleri Açıklandı

Adana Altın Koza’da Dünya Sineması Seçkisi Açıklandı
Bu içeriği paylaş
TarafındanEditör
Takip et:
Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...

Episode Dergi

E-Bülten'imize Abone Olun!

En yeni içeriklerimizden ilk siz haberdar olun! Bültenimize abone olun!

Üyelik Sözleşmesi ve Gizlilik Politikası metinlerini okudum ve onaylıyorum.

Son Bölümlerimiz...

Podcast

Kritik Eşik – 58: Yabani

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Yabani dizisini konuşuyor.

LISTEN
58. Bölüm
Süre: 7:13

Kritik Eşik – 57: Kirli Sepeti

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Kirli Sepeti'ni konuşuyor.

LISTEN
57. Bölüm
Süre: 11:21

Kritik Eşik – 56: Dilek Taşı

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Dilek Taşı dizisini konuşuyor.

LISTEN
56. Bölüm
Süre: 15:36

Kritik Eşik – 55: Bambaşka Biri

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Bambaşka Biri dizisini konuşuyor.

LISTEN
55. Bölüm
Süre: 19:07

Kritik Eşik – 54: Aile ve Adım Farah Yeni Sezon

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Aile ve Adım Farah'ı konuşuyor.

LISTEN
54. Bölüm
Süre: 18:18

Kritik Eşik – 53: Ömer ve Yargı Yeni Sezon

Episode’un editörleri Özlem Özdemir, Yasemin Şefik ve Engin İnan, Kritik Eşik'in yeni bölümünde Ömer ve Yargı dizilerinin yeni sezonları.

LISTEN
53. Bölüm
Süre: 19:30

Son Bölümlerimiz...

Video

Episode TV’nin Sevilen Programı ‘Oben Budak’la Falan Filan’ Yeni Bölümüyle Yayında

Episode TV’nin sevilen programlarından Oben Budak'la Falan Filan heyecan verici yeni bölümüyle…

‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’nin Yeni Bölümünde Mutluluk Konuşuldu

Episode TV'nin sevilen programlarından Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi'nin 4. bölümü, 8…

Episode TV’nin ‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’ Programının 3. Bölümü Yayınlandı

Bugün yayınlanan Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi 3. bölümünde "Nikahta Keramet Var…

Episode TV’den ‘Deniz Tezuysal ile Kesin Bilgi’ Kendine Has Üslubuyla Devam Ediyor

Episode Dergi YouTube kanalı Episode TV’nin yeni içeriklerinden Deniz Tezuysal ile Kesin…

Mehmet Kurtuluş Episode’a Konuştu

Kurz und schmerzlos (1998), Im Juli (2000), Gegen die Wand (2004) gibi…

Popüler İçerikler

Ayvalık Film Festivali Direktörü Azize Tan ile Özel Röportaj

Eda Akça, Ağustos sayımızda Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nin Direktörü Azize Tan'la konuştu.…

Eda Akça
Tarafından

E-Bülten'imize Abone Olun!

En yeni içeriklerimizden ilk siz haberdar olun! Bültenimize abone olun!
E-Bülten'imize Abone Olun!

Çok Okunanlar

‘MobLand’ 2. Sezonuyla TOD’da İzleyiciyle Buluşuyor

Tom Hardy, Pierce Brosnan ve Helen Mirren’ı bir araya getiren suç draması…

Editör
Tarafından
Dizi dünyasının tek adresi: Episode Gelişmeleri takip etmek için yeni sayıyı okumayı unutmayın!