Tayfun Pirselimoğlu’nun kişisel sergisi KERR, Nisan’da sanatseverlerle buluşuyor

 Tayfun Pirselimoğlu’nun kişisel sergisi KERR, Nisan’da sanatseverlerle buluşuyor

Istanbul Concept’in takdim ettiği çok yönlü sanatçı Tayfun Pirselimoğlu’nun aynı isimli romanı ve uzun metrajlı filminin ardından şimdi de kişisel sergisi KERRNisan ayında Istanbul Concept Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

Mükerrer, tekrar, tekerrür kelimelerinin kökü olan KERR, dönüp tekrar başlamak anlamına da geliyor. Pirselimoğlu’nun bu döngüyü anlattığı Kerr filmi geçtiğimiz sene 58.Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Müzik ve ayrıca FİLM-YÖN En İyi Yönetmen ödüllerini kazanmıştı. Şimdi usta sanatçı, son dönemde karışık teknikle ürettiği eserlerle karşımıza çıkıyor. 

KERR sergisi 15 Nisan’dan 14 Mayıs’a kadar pazar-pazartesi günleri hariç, her gün Istanbul Concept Gallery’de izlenebilir.

Sanatçı TAYFUN PİRSELİMOĞLU hakkında:

Trabzon’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni bitirdikten sonra Viyana’ya gitti ve Hochschule für Angewandte Kunst’ta Viyana fantastik gerçekçilik okulunun en önemli temsilcilerinden olan Prof. Wolfgang Hutter’in atölyesine girdi. Ayrıca Prof. Sigi Schenk ile gravür çalıştı. Pirselimoğlu, yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiler açtı, ortak sergilere katıldı, çeşitli dergilerde desenleri yayımlandı. Kuruluşuna katıldığı bağımsız bir inisiyatif olan Akademie Genius’ta dersler verdi, atölye çalışmaları yürüttü.

Pirselimoğlu, senaryolarını da yazdığı, ‘Hiçbiryerde’, ‘Rıza’, ‘Pus’, ‘Saç’, ‘Ben O Değilim’, ‘Yol Kenarı’, ‘Kerr’ filmlerini yönetti.

Pirselimoğlu ayrıca ‘Çöl Masalları’, ‘Kayıp Şahıslar Albümü’, ‘Malihulya’, ‘Şehrin Kuleleri’, ‘Kerr’, ‘Berber’, ‘Kadastrocu’ adlı yedi romanın; ‘Otel Odaları’, ‘Harry Lime’ın En Yeni Hayatları ya da Üçüncü Adam’a Övgü’ ve ‘Çölün Öbür Tarafı’ başlıklı üç hikâye kitabının da yazarıdır.

Sergiler:

Galerie Galata, Viyana/Avusturya 1988   

Atelier 52, Viyana/Avusturya 1990

Vakko Beyoğlu Sanat Galerisi, İstanbul/Türkiye 1992   

Taksim Sanat Galerisi, İstanbul/Türkiye 1993

AAI Galerie Karl Storbl, Viyana/Avusturya 1996 (Sinan Gültekin’le)

Osiris Gallery, Budapeşte/Macaristan 1998 (Sinan Gültekin’le)

Raatus Gallery, Tallinn/Estonya 1999 (Sinan Gültekin’le) // Milli Reasürans Galerisi, İstanbul/Türkiye 2005

Atlas Galerisi, Ankara/Türkiye 2007  

Atlas Galerisi, Ankara/Türkiye 2011

Greek Film Archive Gallery, Atina/Yunanistan 2012   

Milli Reasürans Galerisi, İstanbul/Türkiye 2013

Art Gallery, Pesaro/İtalya 2015

Avusturya Kültür Ofisi Galerisi, İstanbul/Türkiye 2019 (Sinan Gültekin, Özcan Uzkur, Karin Mairitsch’le)

Editör

Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...

Related post

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir