Türkiye’nin en köklü film festivallerinden Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması’nın finalistleri açıklandı. 24-31 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 12 öğrenci filmi finale kalmaya hak kazandı.
Türkiye genelindeki 48 üniversitenin ilgili 70 fakültesinden toplam 70 başvurunun yapıldığı yarışmanın ön jürisinde sinema yazarı Cumhur Canbazoğlu, senarist ve yazar Ceyda Aşar ile senarist ve yönetmen Fırat Özeler yer aldı.
Altın Portakal’da 12 Öğrenci Filmi Finalde Yarışacak
Finale kalan öğrenciler, festival programındaki yerli ve yabancı filmlere akredite olarak gösterimleri takip edebilecek ve festival süresince sinema profesyonelleriyle bir araya gelme fırsatı bulacak. Yarışmanın En İyi Film ödülünü kazanan yapım ise Altın Portakal heykelciğiyle ödüllendirilecek.
Yarışmanın jürisini Nihan Okutucu, Natali Yeres ve Uğur İçbak oluşturuyor.
Finale kalan filmler ve yönetmenleri şöyle:
- Mardin Artuklu Üniversitesi – Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü: Abbaraların Şarkısı – Özlem Orhan
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi – Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü: Ez û Şeytanokên Min (Ben ve Şeytancıklarım) – Zehra Aktaş
- İstanbul Beykent Üniversitesi – Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü: Çatlak – Duygu Yörükoğlu
- İstanbul Gelişim Üniversitesi – Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü: Dostlar Sağolsun – Orhan Kerem Kartal
- Dokuz Eylül Üniversitesi – Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü: Drunk Steps – Amir Rezaei
- Anadolu Üniversitesi – Güzel Sanatlar Fakültesi, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü: Dünya Günü Kutlu Olsun – Selin Toprak
- Çukurova Üniversitesi – İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü: Kim Bu cEmil – Fatma Meral Çelik
- İstanbul Bilgi Üniversitesi – İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü: Lotus – Melika Habibi
- Antalya Belek Üniversitesi – Sanat ve Tasarım Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü: Mandalina – Yasin Dağlı
- İzmir Ekonomi Üniversitesi – İletişim Fakültesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü: Özge – Ömer Nakay
- Koç Üniversitesi – İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü: Saç, Kağıt, Makas – Yasemin Çinal
- Akdeniz Üniversitesi – Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema-TV Bölümü: Uzunyayla – Deniz Kurşun
Geçen Yılın Ödüllü Filmleri Özel Gösterimde
Festival, öğrenci sinemasına verdiği desteği geçen yılın ödüllü yapımlarını yeniden izleyiciyle buluşturarak da sürdürecek. Geçtiğimiz yıl Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması’nda En İyi Film Ödülü’nü kazanan Tümseğin Uğultusu ile Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Kusursuz Ölçü Nedir?, bu yıl özel gösterim bölümü kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.
24-31 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, böylece genç sinemacıların çalışmalarını görünür kılarken öğrenciler ile sektör profesyonelleri arasında yeni buluşmalara da alan açacak.
