Anadolu Ateşi’nin Anadolu’nun mitolojik ve kültürel mirasını dansla yeniden yorumladığı TROYA, 1 Ekim Perşembe akşamı saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenecek.
Genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın üstlendiği gösteri, Homeros’un İlyada destanından yola çıkarak hikâyeyi aşk, ihanet, cesaret ve fedakârlık gibi evrensel temalar üzerinden ele alıyor. Geleneksel Anadolu ritimleri; çağdaş koreografiler, müzik ve sahne teknolojileriyle bir araya geliyor.
Troya Destanı Dansla Yeniden Yorumlanıyor
Anadolu Ateşi’nin prodüksiyonunda savaş sahnelerinin yüksek temposu, dramatik ve duygusal bölümlerle iç içe ilerliyor. Gösteri, Doğu ve Batı kültürlerinin kesişiminde şekillenen anlatıyı dans ve görsel tasarım üzerinden yeniden kuruyor.
Yaklaşık 3000 yıllık Troya mirasını sahneye taşıyan yapımın ardından Anadolu Ateşi, Ekim ve Kasım aylarında Rusya turnesine çıkacak. Topluluk, 16 gösteriden oluşan turne kapsamında Moskova, Kaliningrad, St. Petersburg, Kazan, Soçi, Yekaterinburg ve Krasnodar’ın da aralarında bulunduğu farklı şehirlerde sahne alacak.
