James Gunn‘ın yönettiği ve David Corenswet’in başrolünde yer aldığı Superman filminde ilk kez izleyicilerle buluşan “Mr. Terrific” karakteri kendi TV serisine kavuşuyor.
DC Studios, beyazperde de görüldükten sonra izleyiciler tarafından sevilen Mr. Terrific’i yani Michael Holt’u TV’ye taşımaya hazırlanıyor. Superman filminde Mr Terrific’i canlandıran Edi Gathegi’nin de rolüne dönmesi bekleniyor. Bununla birlikte dizinin pilot bölümü The Sandman serisinin showrunner’ı Allan Heinberg tarafından kaleme alınıyor.
Allan Heinberg, Wonder Woman filminin senaryosunu da kaleme almıştı. Ayrıca Wonder Woman ve Justice League çizgi romanları için de çalışan Allan Heinberg, Marvel tarafında ise çizer Jim Cheung ile birlikte Young Avengers ekibini yaratmıştı. Dolayısıyla Allan Heinberg böyle bir yan hikâye için doğru isim olarak öne çıkıyor.
Öte yandan Mr. Terrific serisi, DC Studios’un planlarına sonradan eklenen yapımlardan birisi olarak dikkat çekiyor. James Gunn ve Peter Safran tarafından yönetilen DC Studios, önümüzdeki dönemde Lanterns, Clayface ve Superman‘in devamı niteliğindeki Man of Tomorrow‘u izleyicilerle buluşturacak. Ancak Milly Alcock’ın başrolde yer aldığı Supergirl filminin gişede beklentileri karşılayamaması ve aldığı kötü reytingler de stüdyonun planlarını etkileyebilir.
DC Evreni’nin en zeki karakterlerinden biri olan Mr. Terrific, John Ostrander ile Tom Mandrake tarafından yaratılmıştır ve ilk olarak Spectre‘de 1997’de ortaya çıkmıştır. Superman filminde Justice Gang‘in üyelerinden biri olarak görülen Mr. Terrific, Lex Luthor’un Superman’i kapattığı boyutlar arası hapishaneden kurtarmıştı. Karakterin Man of Tomorrow filminde de görülmesi bekleniyor.
Geliştirilme süreci devam eden seride James Gunn’ın rolünün ne olacağı da henüz bilinmiyor. Serinin ne zaman yayınlanacağı ya da prodüksiyon sürecinin ne zaman başlayacağı da kesinleşmiş değil.
