Eccho Rights, O3 Medya’nın yeni dönem dizisi Şapkacı Kadınlar‘ın ilk uluslararası satışını MBC Group’a gerçekleştirdi. Pınar Deniz ve Selahattin Paşalı’nın başrollerinde yer aldığı dizi, MBC Group’un dijital platformu Shahid ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki televizyon kanalları için satın alındı.
Anlaşma, MIPCOM 2026’nın ilk gününde, dizinin kasım ayında başlayacak çekimlerinden önce tamamlandı. Böylece Şapkacı Kadınlar, uluslararası satış yolculuğuna prodüksiyon başlamadan önce önemli bir anlaşmayla adım attı. Eccho Rights, diziyi Cannes’daki fuar kapsamında uluslararası alıcılara hem tamamlanmış dizi hem de senaryolu format olarak sunuyor.
Değişen Bir Dönemde Kendi Yolunu Çizen Bir Kadın
1920’lerin başında, Türkiye’nin büyük bir dönüşümden geçtiği yıllarda geçen Şapkacı Kadınlar, uğradığı saldırının ardından hayatı altüst olan Ayşe’nin hikâyesini anlatıyor. Yaşananların ardından eşi Rıza tarafından terk edilen Ayşe, beş yıl sonra çocukları, kız kardeşi ve kayınvalidesiyle birlikte İzmir’e giderek hayatını yeniden kurmaya çalışıyor.
Büyük İzmir Yangını’nın geride bıraktığı yıkımın ortasında tanıştığı yaşlı bir kadın, Ayşe’yi şapkacılık mesleğiyle tanıştırıyor. Bu yeni uğraş, Ayşe’ye hem ailesinin geçimini sağlama hem de başka kadınlara iş imkânı sunma fırsatı veriyor. Böylece Ayşe, toplumsal dönüşümün yaşandığı bir dönemde ekonomik bağımsızlığını kazanmak ve geleceğini kendi kararlarıyla şekillendirmek için mücadele ediyor.
Ancak İzmir’de karşısına yeniden çıkan Rıza, Ayşe’nin kurmaya çalıştığı yeni hayatı tehdit ediyor. Artık şehrin en güçlü ailelerinden birine damat olan Rıza, geçmişte terk ettiği kadının özgürleşme çabasının önündeki en büyük engellerden birine dönüşüyor.
Necati Şahin’in yaratıcılığını üstlendiği ve senaryosunu kaleme aldığı diziyi Ömür Atay yönetiyor. Suzan Sümeli’nin O3 Medya adına yapımcılığını üstlendiği Şapkacı Kadınlar, aile çatışmalarını, ilişkileri ve bir kadının bağımsızlık mücadelesini dönemin toplumsal değişimiyle bir araya getiriyor.

Eccho Rights ve O3 Medya’dan İlk Anlaşmaya İlişkin Açıklamalar
Eccho Rights Türk Dizileri Direktörü Handan Özkubat, MIPCOM’un ilk gününde gelen anlaşmanın uluslararası pazardaki ilgiyi gösterdiğini belirterek şunları söyledi:
“Şapkacı Kadınlar‘ın, Cannes’daki standımızı açtığımız sırada MBC tarafından satın alınması, diziye duyulan ilgiyi tek başına ortaya koyuyor. MBC, izleyici kitlesini çok iyi tanıyan, uzun süredir birlikte çalıştığımız bir iş ortağımız. Ayşe’nin hikâyesinin gücünü ve Pınar Deniz ile Selahattin Paşalı’nın yıldız etkisini hemen fark ettiler. MIPCOM’a başlamak için bundan daha iyi bir yol olamazdı.”
O3 Medya Kurucusu ve Yönetici Ortağı Saner Ayar ise çekimler başlamadan yapılan satışın projeye duyulan güveni gösterdiğini vurguladı:
“Alıcıların, yapım başlamadan önce Şapkacı Kadınlar‘a yatırım yapması; hikâyemize, oyuncu kadromuza ve ekibimize duyulan güvenin önemli bir göstergesi. Eccho Rights ile böylesine güçlü bir başlangıç yapmaktan mutluluk duyuyoruz.”
MBC Group’un erken dönem satışıyla uluslararası pazara adım atan Şapkacı Kadınlar, MENA bölgesinde şimdiden yayın anlaşmasına sahip. Eccho Rights, 12-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen MIPCOM 2026 boyunca diziyi uluslararası alıcılara tanıtmaya devam edecek.
