‘Nasipse Adayız’ Belgrad Film Festivali’nden Ödülle Döndü

 ‘Nasipse Adayız’ Belgrad Film Festivali’nden Ödülle Döndü

Ercan Kesal’ın ilk uzun metraj filmi Nasipse Adayız, Belgrad Uluslararası Film Festivali’nden ödülle döndü.

Şu an Netflix‘te gösterimde olan film, dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali’nde yapmıştı. Ercan Kesal’ın yazıp yönettiği Nasipse Adayız, 49. Belgrad Uluslararası Film Festivali’nde En İyi İlk Film Ödülü’ne layık görüldü.

Pandemi sebebiyle ödül törenine katılamayan Ercan Kesal duygu ve düşüncelerini bir videoyla festivale katılanlarla paylaştı. Ödül konuşmasında Kesal, Sırbistan’ın kendisinin hayatında özel bir yeri olduğunu vurguladı. Kesal, babasının okuması için aldığı ilk ciddi kitabın Ivo Andric’in Drina Köprüsü olduğunu belirtti. Başarılı sanatçı, yıllar sonrasında Bir Zamanlar Anadolu filmiyle Sırbistan’a Emir Kusturica’nın davetlisi olarak gittiklerinde Kustirica’nın kendisine hediye olarak aynı kitabı hediye etmesinin kendisi için büyük anlamı olduğunu ifade etti.

Nasipse Adayız, Ercan Kesal’ın aynı adlı kitabından uyarlandı. Film, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan doktor Kemal Güner’in bir günde geçen trajikomik hikayesini konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Ercan KesalSelin Yeninciİnanç Konukçu ve Muttalip Müjdeci yer alıyor. Nazan Kesal ve Valeriu Andriuta da konuk olarak onlara eşlik ediyor.

Film, Türkiye prömiyerini yaptığı İstanbul Film Festivali’nden de En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu ve FIPRESCI En İyi Film ödülleriyle dönmüştü. Ayrıca Türkiye’de 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film yarışmasında yer almıştı. Beğenilen film, bu festivalden En İyi Film, En İyi Senaryo ve Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen ödülleri başta olmak üzere toplam 5 dalda ödül almıştı. Son olarak da Nasipse Adayız, 53. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülleri başta olmak üzere toplam 5 ödül kazandı. 

Yapımcılığını Ay Yapım, Poyraz Film, Thalia Production ve Living Pictures gerçekleştirdiği film Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sırbistan Film Fonu tarafından desteklendi. Filmin görüntü yönetmenliğini Barbu Balasoiu, kurgusunu Ali Aga, sanat yönetmenliğini Oya Köseoğlu yaptı. Türkiye-Sırbistan ortak yapımı film şu an Netflix’te izlenebiliyor.

Editör

Aralık 2016'da yayın hayatına başladı. Spinoff'u, prequel'i, sequel'i, remake'i, eşi benzeri muadili olmayan, Türkiye'nin tek DİZİ KÜLTÜRÜ dergisi ve web platformu...

Related post

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir